Wintertrend 2016: volle wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn enorm aan trends onderhevig. Bekijk maar eens foto's van vroeger en je zult zien dat er voortdurend ontwikkeling en verandering zit in de manier van epileren en opmaken. Velen zullen de tijd van smalle wenkbrauwen nog hebben meegemaakt. Het probleem is dan vaak dat je in een soort routine verzeild bent geraakt en je ze, ondanks de 'volle wenkbrauwen trend' (met Cara Delevingne aan kop) toch maar blijft epileren. Wil je echter met de huidige trend meedoen, dan is er maar één ding dat je kunt doen: berg je pincet op en raak je wenkbrauwen - tenminste voor een paar maanden - niet meer aan.

Hieronder alvast enkele tips voor volle wenkbrauwen

1. GA MAXIMUM ÉÉN KLEUR DONKERDER DAN JE EIGEN WENKBRAUWKLEUR

Een fout die veel mensen maken is dat ze hun wenkbrauwen té donker aanzetten. Daardoor ziet het er al snel onnatuurlijk en te streng uit. Ga slechts voor één kleur donkerder. Dit geeft precies genoeg vorm aan je gezicht, zonder dat het te heftig wordt. 

2. PROBEER EENS DE 'OUTLINE TECHNIEK'

Zet een streep in het midden van je wenkbrauw met een wenkbrauwpotlood en veeg die ten slotte uit met een wenkbrauwborsteltje totdat je hele wenkbrauw ingekleurd is en je de streep niet meer ziet. Kan vervolgens je wenkbrauwhaartjes omhoog.

3. VERGEET DE HIGHLIGHTER NIET!

Een highlighter is zó belangrijk. Het geeft een instant ligt aan je ogen en doet je wenkbrauwen een stuk beter uitkomen. Breng de highlighter aan op je wenkbrauwbot, zo dicht mogelijk tegen de haarlijn aan.

4. PAS OP MET EPILEREN

Ga voor het epileren van je wenkbrauwen het liefst naar een professional. En trek nooit (NOOIT!) een grijs haar uit je wenkbrauwen, want die groeit dus niet meer terug. Verdoezel 'm liever met een getinte wenkbrauwgel.

5. DENK ER EENS AAN OM JE WENKBRAUWEN TE LATEN VERVEN

Het blijft zo'n zes weken zitten en scheelt je aardig wat tijd 's ochtends. Bovendien ziet het er vaak natuurlijker uit, en doet het je ogen beter uitkomen, zelfs wanneer je helemaal geen make-up op hebt.