Wat je nog niet wist over de nieuwe Chanel n°5 l'eau

Waar de bloemen groeien

Het verhaal begint in Grasse, een stadje aan de Franse Riviera, waar Chanel bijna een eeuw lang haar bloemen vandaan haalde. Omwille van de perfecte controle op de bloemen die ze er konden uitvoeren, legde men in 1988 een extra veld aan, waar de verse bloemen verwerkt werden van zodra ze geplukt werden.

 

Hoe de bloemen geoogst worden

's Morgens vroeg, in de maand mei, zijn plukkers als bezige bijen in de weer met het oogsten van de bloemen. L'EAU bevat nog steeds Chanel n°5's hoofdbloem; de mei-roos. De oogsters werken in team; de zakken worden gevuld met verse, geurrijke, bloemen. Iedere verzamelaar plukt 5kg bloemen per uur, goed voor 50.000 rozenknoppen per 3 weken. Wanneer de rozen geplukt zijn, worden ze voorzichtig in jutezakken bewaard om zo de bloemblaadjes intact te houden.

Wat gebeurt er met de bloemen?

Eens de bloemen gewogen zijn, worden ze in geperforeerde bakjes gegoten. Dan krijgen de bloemen opeenvolgende baden in oplosmiddelen waarna ze voorzichtig geroerd worden en tot hoge temperaturen gebracht worden. Het oplosmiddel absorbeert de geuren en creëert op die manier het 'parfum'. Ieder extract bevat minstens 250kg bloemen, wat één persoon maar liefst 50 uur kost om ze te plukken!

De laatste stappen...

Om je een idee te geven... 1kg extract bevat 600g rozen! En dat zijn wel héél veel rozen voor één flesje parfum...

 

De nieuwe CHANEL n°5 L'EAU is sensueel, tijdloos en fris. Deze geur is de perfecte moderne heruitvinding van het klassieke; CHANEL n°5. Sta je ondertussen te popelen om deze geur te proberen? Kom gerust eens langs en we nemen je mee in de wondere wereld van het merk CHANEL.